WHERE-IS-THE-LOVE

Dagen började bra men under dagens gång har jag bara blivit mer och mer irriterad på jag vet inte vad. Negativa människor kanske? Känner mig bara så frustrerad och har ingen lust med något just nu. Vet inte folk vad respekt är längre. Liksom behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Respekt enligt wikipedia;

Respekt brukar användas som exempel på socialt kapital. I denna mening handlar respekt om det värde som omgivningen sätter på en persons handlingar och dennes åsikter.

 

En annan mening med respekt är att behandla omgivningen med artighet, välvilja, god tro et cetera. I denna mening kan respekt sägas handla om det som Kant kallar det kategoriska imperativet: handla så att maximen för ditt handlande kan upphöjas till allmän lag.

Respekt anses ur personalistisk filosofi vara en kärleksfull handling. D.v.s. handlingsakt sådan att den andre blir till. För att respektera något eller någon måste man ha sett värdet hos det respekterade. Du kan inte visa äkta respekt för någon person utan att inte samtidigt älska de ty det slutgiltiga målet med att respektera någon är den andres tillblivelse.




Ursäkta flamsigt inlägg men var bara tvungen att få ut lite dålig energi.


Kommentarer
Postat av: Johanna

"Kunskap från Wikipedia..." gissa vilken låt?



haha pussss på dej

2010-05-17 @ 14:41:15
URL: http://brianne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0